• Aanbod

  • Vraag

 Alinker Loopfiets

HET IS ZOVER !

 

Ja, het is zover! De Small en Large zijn nu ook te bestellen!
 

In het afgelopen jaar is de Alinker voor een grote groep mensen een levensveranderende ervaring geweest. 

De Alinker is de toekomst voor gezond ouder worden.

Dank voor het delen en inspireren!

We zijn ervan overtuigd dat, nu ook de kleinere en grotere Alinkers besteld kunnen worden, nog veel meer mensen mooie ervaringen gaan hebben met de Alinker! 

Bestel ze nu, direct via onze website!

LET OP:
We maken slechts een beperkte eerste oplage beschikbaar en als die uitverkocht is, kunnen de Alinkers pas besteld worden. Dat zal ons dan in staat stellen om grotere hoeveelheden te bestellen. 

Het is geen makkelijk process om 3 maten Alinkers te ontwikkelen en op de markt te zetten en we hopen dat jullie begrijpen dat we jullie hulp nodig hebben om het allemaal mogelijk te maken.
Vertel het voort dus, samen kunnen we het!

S, M en L frames in productie

De Alinker R-volution maakt lopen stabieler en leuker!
De R-volution is licht van gewicht (12 kg) en met het scharnierende frame en de quick-release voorwielen, is hij eenvoudig op te bergen of mee te nemen. Het frame is zo ontworpen dat de Alinker zo min mogelijk ruimte inneemt en toch een hoge mate van stabiliteit geeft aan de gebruiker. De Alinker is uitgerust met een speciale front-standaard zodat de Alinker, wanneer deze is ingeklapt, blijft staan.

Een standaard fietsmand kan aan het stuur worden gemonteerd. (niet in de standaard levering)
 

Cool om te zien, cool om te gebruiken!
 

Durf te delen

Hoe ouder hoe gekker? Welke krachten van senioren waarderen we te weinig? In een serie openhartig gesprekken bespreken artsen, onderzoekers, schrijvers, cabaretiers én senioren welke verrassende krachten in de ouderdom verborgen liggen. Onder leiding van presentator Frénk van der Linden gaan zij met de deelnemers op zoek naar de betekenis van levenservaring.

Grey Power 2.0 is het vervolg op een succesvolle eerste editie. De avonden beginnen met een feestelijke maaltijd. Tijdens het programma ontvangt Frénk van der Linden  experts en artiesten. Martijn Huisman (onderzoeksdirecteur LASA) presenteert elke editie de uitkomsten van het laatste onderzoek.

Grey Power 2.0 – VUmc, november 2015

Durf te delen

Het Hoppertje ingeklaptVlissingse innovatie in landelijk boekwerk

De drempelhulp het Hoppertje van Brain Management International in Vlissingen is opgenomen als één van de 50 voorbeelden van innovatievakmanschap in de jubileumuitgave van het PDMA, een landelijke vereniging van innovatieprofessionals.

Het boek ‘Goed nieuws uit Nederland 2015’ werd op 29 september gepresenteerd tijdens een druk bezocht innovatiecongres in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De bezoekers van de innovatiebeurs konden daarnaast stemmen op hun favoriete product. Het Hoppertje sleepte hierbij de prijs voor ‘de meest vernieuwende innovatie’ in de wacht.

Voor nadere informatie:

Jaap van Velzen 06 11384832

bmi@brainman.nl

 

Durf te delen

In Dream Lake Village, een dagopvangcentrum voor ouderen in Tokyo, kunnen de bezoekers punten sparen als zij zich inspannen. Alles is gericht op het stimuleren van activiteit. Japan wil de ouderen zo lang mogelijk vitaal en zelfredzaam houden. Yvonne Witter, adviseur van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, nam tijdens haar vakantie een kijkje in het meest vergrijsde land van de wereld en schreef er een blog over.

 

 

Durf te delen

Steden moeten veel meer worden ingericht op wat mensen nodig hebben. Ontwerpers en politici hebben bijvoorbeeld nog steeds te weinig aandacht voor goede verbindingen tussen woningen en voorzieningen, voor veilige wandelroutes en voor groen en straatmeubilair dat mensen uitnodigt om elkaar te ontmoeten.

Een simpel voorbeeld: De jaarlijkse kosten van ouderen die vallen – ook op straat – bedragen een paar honderd miljoen euro. Als ze niet voortdurend moeten kijken waar ze lopen of met hun rollator dreigen om te kieperen dan kan dat bedrag waarschijnlijk al een stuk omlaag. Verder is bijna een op de drie mensen eenzaam.

In een aantal gevallen kunnen ze hun eigen woning niet meer uit vanwege drempels of trappen.

Dus komen ze ook niemand meer tegen op straat. Als bijvoorbeeld corporaties daar meer op gaan letten dan scheelt dat wederom een beroep op de zorg. Een goede woonomgeving houdt mensen bovendien langer vitaal en dus zelfredzaam. Het behoud van de eigen mobiliteit van mensen in brede zin (in huis en in de – directe – omgeving) blijkt een van de belangrijkste beslismomenten voor het inroepen van hulp, de aanschaf van extra voorzieningen of van het opgeven van het eigen huishouden. Langer zelfstandig wonen is er dus van afhankelijk.

Toegankelijkheid levert geld op. Het zou als verdienmodel onderdeel moeten zijn van het gemeentelijk begrotingsbeleid. Dan kan tegelijkertijd de vanzelfsprekendheid worden aangetoond van samenwerking tussen de sectoren welzijn en ruimtelijke ordening of openbare werken, want toegankelijkheid zit nu juist in de infrastructuur.

Ik heb maar één keer meegemaakt dat een gemeente de welzijns- en infragelden bij elkaar legde om een optimale toegankelijkheid in de stad te realiseren. Economische en maatschappelijke opbrengsten – zoals zelfstandigheid en zelfredzaamheid – gaan hierbij samen.

Een voor mensen met en zonder een (fysieke/verstandelijke) beperking optimaal toegankelijke openbare ruimte bespaart kosten voor gemeenten en/of zorgorganisaties.

Ook levert toegankelijkheid potentiële nieuwe klanten op voor horeca, winkeliers en voor diverse andere partijen. Want zo’n 3 miljoen mensen in Nederland heeft een bewegings- of andere beperking.

Hoezo te weinig omzet?

Meer info? Neem Contact met ons op !

 

Durf te delen

De drempelhulp Het Hoppertje is de innovatieve en handige oplossing voor het overbruggen van hoogteverschillen tussen de 2 cm. en 15 cm. hoog.
Het Hoppertje is uniek in Europa!

Waarom een drempelhulp ontwerpen als er al zoveel drempelhulpen bestaan?

Omdat de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de openbare ruimte, van winkels, horeca, banken en voorzieningen voor iedereen nog flink wat kansen op verbetering bieden. Een mobiele oplossing als het Hoppertje is dan erg handig voor mensen om ergens binnen te kunnen komen als een drempel of ander hoogteverschil dat anders zou verhinderen. En ondernemers kunnen met een Hoppertje gastvrij nieuwe klanten ontvangen.

Het Hoppertje is zodanig ontworpen dat het een gebruiksvoorwerp voor iedereen kan worden. Dan heb je er zeker een bij de hand als je jezelf of iemand anders of welke bagage dan ook ergens over een verhoging wilt helpen.

Na gebruik kan Het Hoppertje gemakkelijk worden opgevouwen en weggezet. Maar u kunt hem ook zelf meenemen en uitleggen op de plek waar u dat wilt. Het Hoppertje is de kleinste opvouwbare drempelhulp in de markt. Hij is in allerlei situaties en voor uiteenlopende doeleinden bruikbaar. Zowel uit als thuis, bij winkels, café’s en restaurants, voor leveranciers, voor (te) hoge deurdrempels bij elk gebouw, bij de schuur, in de tuin, voor kinderwagens, steekkarren, rollators, rolstoelen en scootmobielen, voor groene en grijze afvalbakken en voor iedereen die een hulpje kan gebruiken om ergens binnen te komen of naar buiten te gaan. Het Hoppertje is licht, aantrekkelijk vorm gegeven, sterk en duurzaam. Eenmaal uitgeprobeerd zult u Het Hoppertje niet meer willen missen.

Specificaties:

  • gewicht 4,6 kilogram
  • overbrugging van hoogtes tussen 2 cm. en 12-15 cm.
  • afmetingen 48 x 80 cm. uitgevouwen, 48 x 20 x 18 cm. ingevouwen
  • draaglast tot 300 kilogram
  • materiaal 2,5 mm. aluminium met antislip, scharnieren roestvrij staal
  • aantrekkelijk en universeel uiterlijk
  • zeer gemakkelijk in- en uit te vouwen – de kleinste in de markt. (Opgevouwen weg te zetten op 20×18 cm.)
  • duurzaam, onderhoudsvrij
  • poedercoating in kleur en eigen logo/handelsmerk tegen meerprijs

De standaarduitvoering van Het Hoppertje is aluminiumkleurig, zgn. ‘mill finish’.

Brochure Het Hoppertje (262 downloads)

 

Durf te delen